Spelen, Leren en Bewegen
Vragen
Contact
Kopen
Ondersteuning

nieuws
records
meer....

 

DenkStapSprong kan gebruikt worden voor het "automatiseren" van allerlei soorten kennis. Daarnaast is het gewoon leuk om te doen, en door de beweging ook nog eens gezond.

De software kan in principe gebruikt worden als ondersteuning bij elke leermethode, als de vragen maar zodanig geformuleerd worden zodat er twee mogelijke antwoorden zijn. Dit is vaak eenvoudig te bereiken.

Per dansmat is steeds maar één speler tegelijk bezig. Een typische "racelengte" is 10 vragen en duurt een paar minuten. (De racelengte is overigens eenvoudig via menu's aan te passen.) In de praktijk blijkt, dat als je een groepje van 3 kinderen afwisselend laat spelen, de twee "niet-actieve" spelers ook betrokken zijn bij het gebeuren.

Opstelling

Om het spel te kunnen draaien hebt u een PC nodig met Win98, Win98SE, WinME, Win 2000/XP of Windows Vista, met een USB uitgang. (Windows 7 is nog niet getest, maar we verwachten daar geen problemen). Daarnaast moet de PC beschikken over een grafische kaart met “hardware acceleration”, wat bij recentere PC’s altijd het geval is. Om meerdere spelers (2 of 3) direct tegen elkaar te laten spelen, heb je voor elke speler een aparte PC (met dansmat en software) nodig. De PC's dienen dan via een netwerkverbinding met elkaar verbonden zijn.

Doordat elke speler op een eigen PC speelt, is het mogelijk dat de ene speler vragen over bijvoorbeeld "Topografie Groningen" beantwoordt, terwijl de andere speler in dezelfde race vragen over tafels van vermenigvuldiging beantwoordt. Het is zelfs mogelijk om de racelengte voor de ene speler op bijvoorbeeld tien vragen te zetten, tegen acht of twaalf voor de ander. Dit maakt een "handicap"-systeem mogelijk waarin oudere, slimmere of snellere kinderen op een gelijkwaardige manier tegen anderen spelen.

Het gebruik van een beamer of groot scherm is wel handig, maar zeker niet noodzakelijk (ook een laptopscherm blijkt goed te werken).

Mocht het geluid van het spel als hinderlijk worden ervaren in de ruimte waarin het gespeeld wordt, dan kan men ervoor kiezen om zonder geluid te spelen, of de spelers een koptelefoon met verlengsnoer te laten dragen.

We raden sowieso aan, om de opstelling niet in een klas maar liever in een hal, speellokaal of andere open ruimte neer te zetten: je hebt toch enige ruimte nodig, en de spelers maken zelf ook geluid.

 
 
  © 2010 Gee!Design. All rights reserved.